GEBELİĞİM KAÇINCI HAFTAYA KADAR DEVAM EDER?

Bebeğimin eşinde eken yaşlanma var eşi 35 haftalık iken bebeğim bugünkü kontrolde 33 haftalık gelişim gösterdi gelişim yavaş da olsa devam ettiği için gebeliğim devam ediyor ancak bu durumda normal doğum yapabilirmiyim yoksa sezeryan mecburi mi? Kaçıncı haftaya kadar gebeliğim devam eder acaba beni bu konu da bilgilendirir misiniz ben normal doğum yapmak istiyorum bu durum engel olur mu?
---

Bebeğin eşinin erken yaşlanması yani plasental kalsifikasyon ile ilgili yazıma buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz, konu hakkında detaylı bilgi o yazıda mevcut. Plasental kalsifikasyon tek başına mutlaka sezaryen gerektirecek bir bulgu değildir, ancak eşlik eden başka durumlar varsa o taktirde sezaryen gerekebilir. Örneğin plasental kalsifikasyona eşlik eden bebekte gelişme geriliği, olgohidramnios, anhidramnios yani suyunda azalma olması, bebeğin ters durması, kalp atımlarında bozulma gibi durumlar varsa o taktirde sezaryen gerekebilir aksi taktirde normal doğum da olabilir.
Gebeliğinizin kaçıncı haftaya kadar devam edebileceğini doktorunuz dahil hiçkimse şimdiden kestiremez.
Normal doğum yapmak isteyenlere incelemeleri için şu sayfayı tavsiye ediyorum:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2000/01/normal-dogum-istiyorum.html


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"