HAMİLELİK İÇİN

2 yıldır evliyim ve 5-6 aydır hamilelik için düzenli ilişki yaşıyoruz, daha önce eşim şehir dışında çalışıyordu. Hamilelik için hangi günlerde ilişkiye girmemiz daha uygundur. Hamilelik oluşması için kaç ay geçmesi gerekir?
---

Hamilelik için düzenli ilişkiye girilmesine rağmen 1 yıl süre geçmesi normaldir. 1 yıl sonunda bile düzenli ilişkiye giren çiftlerin %85-90'ında gebelik meydana gelir, bu nedenle sizin için henüz erken. Düzenli ilişkiden kasıt haftada 2 kez girilen ilişkidir. Her gün ilişkiye girmeye gerek yoktur. Özellikle yumurtlama olan haftada ilişkiye girilmesi bile yeterlidir.

Özellikle yumurtlama gününe yakın dönemde ilişki olması önemlidir. Yumurtalama günü ayda bir düzenli adet olan kadınlarda tam orta dönemde yani adet başlamadan 14-15 gün öncedir. Adet düzensiz olan veya bir aydan uzun süren kadınlarda yumurtlama yine adet kanaması başlamadan ortalama 14 gün önce olur, buna göre yumurtlama günü tahmin edilebilir ve o güne yakın ilişkiye girilebilir. Bu konuda daha ayrıntılı açıklamaya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Otomatik yumurtlama tarihi hesaplayıcı:

Aşağıdaki linkte bulunan yazılar hamilelik isteyenler için faydalı açıklamalar içermektedir:



Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"