HAMİLELİKTE KİL, TOPRAK, KÜL YEMEK

Merhabalar benim size sorum ben 32 haftalık hamileyim son 6 haftadır canım acaip sekilde toprak ve sigara külü istiyor arkadaşımın annesi köyden kil gönderdi biraz biraz yiyorum ama tatmin etmiyor beni hamile kalmadan önce günde 1 paket sigara içiyordum fakat hamile kalınca bıraktım ama şimdi gene başladım çünkü canım sigara külü yemek istiyor onu yememek için sigarayı içiyorum ayrıca toprak yeme gereksiniminide kahve yiyerek geçirmeye çalışıyorum burdaki doktorlara söyledim hiçbirsey yapmadılar yada demir ilacı vermediler çok endişeleniyorum iştahım falanda kapandı bebeğe bisey olacak diye çok korkuyorum Londra gibi bir yerde doktorlar bu Halime sadece güldüler durumun ciddiyetini anlatamadım olur öyle şeyler yeme sadece dediler.. Sizden ricam kendi kendime demir ilacı alsam bişey olurmu? Ve hangisini almam daha iyi olur?
---

Öncelikle şunu belirteyim ki bir hamilelikte annenin bebeğine en çok zarar verebilecek etkenlerin başında SİGARA gelir. Bu nedenle sigara hamilelikte çok az bile olsa kullanılmamalıdır. Hamilelikte sigaranın zararları hakkında çok ayrıntılı bilgilere buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Hamilelikte demir ilacı kullanmanızın bir sakıncası olmaz, toprak ve kil yeme isteğini belki azaltabilir.
Hamilelikte toprak, kil, tebeşir, sigara külü, sabun gibi normalde yenmeyecek şeyleri istemek pika olarak bilinir. Pikanın tek sebebi demir eksikliği değil, bu nedenle demir almakla düzelmeyebilir. Düzelmezse dahiliye uzmanına görünebilirsiniz. Ancak unutmayın ki sigara içmek bunların hepsinden kat kat daha zararlı bebek açısından.


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"