RAHİM KÜÇÜKLÜĞÜ

Eşim üç düşük yapmıştı ve biz bütün testleri yaptırarak tekrar doktora kontrole gittik ve rahim filmi sperm testi hormon testleri genetik testler vs. ama hiç birinde sorun yok dediler. 17 haftalık 5 haftalık ve 13 haftalık düşüklerimiz oldu. Biz eşimle tekrar başka bi doktora gittik ve rahim filmini incelerken rahim küçüklüğü olduğunu ve bebeklerin rahime belli bir haftadan sonra ağır geldiğini söyledi düşüklerin sebebi bu mudur. Ama doktorun şaşırdığı bir diğer konu ise 13 haftalık olan düşük patau sendromu trizomi 13 olan genetik bozukluk. Şimdi bizim merak ettiğimiz tekrar hamilelikte trizomi 13 olabilir mi? yada rahim küçüklüğüne çare var mıdır?
---

Rahim küçüklüğü ile ne kastedildiğini anlayamadım, durumun tıbbi ismini veya doktorunuz rapor vermişse raporda yazan tıbbi terimi yazsanız daha anlaşılır olabilirdi. Bu nedenle bu konuda yorum yapamıyacağım. Rahimde doğumsal anomalilerden birisini tespit etmiş ve bunu kastetmiş olabilir doktorunuz, bilemiyorum. Doğumsal rahim anomalileri hakkında ayrıntılı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Trizomi 13 sendromu ve tekrarlama riski ile ilgili bir genetik uzmanına kontrol olmanızı öneririm.


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"