SÜRTÜNME YOLUYLA İLİŞKİDE HAMİLELİK OLURMU?

Adetimin bitmesine 1 yada 2 gün kala eşimle sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Dışarıya boşaldı ama zevk suyundan hamile kalınabildiğini duyduk vajinama girdiğinde zevk suyu geldiyse hamile kalabilirmiyim hamile kalabilme ihtimalim nedir?
---

İlişki sırasında erkek vajina içerisine boşalmasa bile boşalmadan önce cinsel ilişki sırasında çok az sayıda sperm vajinaya ulaşabilir ve gebeliğe neden olabilir. Bu nedenle geri çekme veya sürtünme yoluyla ilişkilerde de hamile kalma riski varıdır. Erkeğin vajinanın üzerine boşalması veya vajinaya yakın bölgelere boşalması durumunda da aynı riskler vardır.
Geri çekme yöntemi asla bir doğum kontrol yöntemi olarak kullanılmamalıdır çünkü çok yüksek oranda hamile kalma riski vardır. Geri çekme yöntemi hakkında ayrıntılı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Halk arasında zevk suyu diye tabir edilen yani boşalmadan önce ilişki sırasında penisten çıkan az miktarda berrak sıvı az miktarda sperm içerebilir. Bu nedenle bu sıvının hamilelik yapma ihtimali vardır.
Adete bir kaç gün kala cinsel ilişkiye girildiğinde düşük ihtimalle de olsa teorik olarak gebelik oluşma ihtimali vardır.


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"