TEKRAR HAMİLE KALMAK İSTİYORUM

Ben 29 yaşındayım. 25.01 2012 tarihinde epidural sezaryenle ikinci bebeğim dünyaya geldi. Ne yazık ki bebeğimi 1 ay önce kaybettim. İçinde bulunduğum bu kötü süreçten bir an önce kurtulmak için tekrar bebek sahibi olmak istiyorum. Ben hamileliklerimde en fazla on kilo alıyorum. Karnım çok büyümüyor.Ne kadar mantıklı bilemiyorum ama dikişlerim çok zorlanmaz diye yorumluyorum. Eylül Ekim gibi tekrar hamile kalsam bir sıkıntı yaşar mıyım? Çok beklemek istemiyorum. En büyük tesellimin yeni bir bebek olacağını düşünüyorum.
---

Normal doğum veya sezaryen ile gerçekleşen bir doğumdan sonra tekrar doğum yapmak için en az 2 yıl geçmesi önerilmektedir. Yani kardeşler arasında 2 yaş fark olmalıdır. Daha erken gerçekleşen doğumlarda bebeklerde bazı problemler ve ölüm gibi risklerin arttığı tespit edilmiştir. Bu konuda bilgilere buraya tıklayarak ulaşabilrisiniz. Kardeişer arasında yaklaşık iki yaş fark olması için doğumdan yaklaşık 15 ay sonra tekrar hamile kalmanız gerekir. Siz doğum yapalı henüz 5 ay olmuş.
Ancak sizin psikolojik durumunuz da tıbbi olarak önemli bir konudur. Bu konuda sıkıntı yaşanmaması için bu süre kanımca daha kısa tutulabilir. Bu konuda doktorunuza danışın mutlaka ve muayene sonucuna göre karar verin.

Burada önemli nokta yukarıda belirtiğim risklerin sezaryen veya normal doğum dikişleri ile, dikişlerin zorlanması, açılması veya kilo alma konuları ile bir ilgisi yoktur. Riskler başka sebeplerden kaynaklanmaktadır. Şu an bile hamile kalsanız dikişler ile ilgili bir problem zorlanma vb. olmaz.


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"