ADET DÜZENSİZLİĞİNDE HAMİLELİK

Ben 27 yaşındayım ve 3 sene önce normal doğum yaptım, başka doğum yapmadım. Adetlerim iki yıldır hep düzensiz, çoğunlukla gecikerek regl oluyorum. Hamile kalmak istiyorum ama adetlerim düzensiz olduğu için yumurtlama günlerimi bilemiyorum. Adetlerin tam orta zamanında yumurtlama olur diye yazıyor heryerde ama benim adetimin ne zaman başlayacağını bilmediğim için yumurtlamamın ne zaman olduğunu da bilemiyorum.  Gebelik için yumurtlama günümü nasıl hesaplayabilirim?
---

Ayda bir veya 28 günde bir adet olanlarda yumurtlama gününü hesaplamak daha kolaydır çünkü adet başladıktan ortalama 14-15 gün sonra yumurtlama olur genellikle. Ancak sizin gibi adetleri düzensiz olanlarda bu kadar basit tahmin edilemez yumurtlama günü. Bu durumda hangi tarihte adet göreceğinizi tahmin edebiliyorsanız o tarihten 14-15 gün geriye sayarak yumurtlama gününü tahmin edebilirsiniz. Eğer adetleriniz çok düzensiz ise örneğin bazen bir hafta bazen 15 gün gecikmeli oluyorsa bu durumda adetiniz başladıktan 20 gün sonra ilişkiye başlayarak 10-15 gün boyunca 2-3 günde bir ilişkiye girmeyi deneyebilirsiniz, bu şekilde yumurtlama olacak günlerde ilişkiye girmiş olursunuz mutlaka.

Yumurtlama gününü tahmin etmek için vajinadaki akıntı takibi:
Yumurtlama günü yaklaştığında vajinada akışkan, berrak daha sıvı, kaygan, ıslak bir akıntı oluşmaya başlar. Bu akıntı size yumurtlama gününün yaklaştığı hakkında ipucudur. Bu akıntı başladığında bir hafta boyunca iki günde bir ilişkiye girmek gebelik açısından uygundur. İlişki günlerinde günde bir defa ilişkiye girilmesi yeterlidir.


Otomatik yumurtlama tarihi hesaplama programı için tıklayın:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2011/02/yumurtlama-donemi-tarihi-hesaplama.html


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"