CİNSİYET ÖĞRENME HAFTASI

Bugün 10+0 hamileyim ve ultrason muayenesinde doktor boyunun 3.09 cm olduğumu söyledi. Boyuna bakarak erkek olabileceğini söyledi. Pipisini gördüğünü belirten bazı şeyler söyledi. Fakat hiçbirşey anlamadım bu haftalarda henüz cinsiyet tahmini yapılamıyor genital organlar belirginleşmediği yeterince gelişmediği için..Bu bilgilere dayanarak böyle bir tahminde bulunulabilirmi? Yazılarınızdan takip ettiğim kadarıyla bebeğin bağırsakları henüz kendi dışında gelişiyor, doktor buna bakarak pipi olduğunu düşünmüş olabilirmi.. Kafam çok karıştı.. Bulunduğum ilde memnun kalabileceğim bir doğum doktoru bulamadım..lütfen yardımcı olurmusunuz sorum için.
---

10. haftada ultrasonda bebeğin cinsiyeti erkek veya kız olduğu görülemez. Bebeğin boyu veya kilosu hangi ayda olursa olsun bebeğin cinsiyeti hakkında bir fikir veremez, bu şekilde bir uygulama yok. Doktorunuz başka bir durumu ifade etmeye çalışmıştır.

Bebeğin cinsiyeti hangi haftalarda ve nasıl anlaşılır:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2011/04/anne-karnindaki-bebegin-cinsiyeti-nasil.html

Hamilelikte bebeğin cinsiyetinin anlaşılması için ve ultrasonda görülen cinsiyetin güvenilir olması için ideal olarak 15-20 haftalar arasının beklenmesi gerekir. Daha önceki haftalarda çoğunlukla belirlenemez veya belirlense bile yanılma payı yüksek olabilmektedir.


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"