ÇOCUĞUM OLMUYORDU

2 yıldır evliyim ve çocuğum olmuyordu bu nedenle çok yumurtlama tedavisi gördüm. Ben de bir problem çıkmadı ama eşimde varikosel çıktı, ameliyat oldu, şimdi spermleri normal. Ama yine de çocuğumuz olmuyor. Acaba başka bir problem daha mı var bende veya eşimde. Ne yapmalıyız?
---

Kısırlık (infertilite) problemi olan çiftlerde yaklaşık eşit oranda erkekte veya kadında bazı problemler saptanabilmektedir. Kısırlık problemi olan çiftlerin %15'inde ise ne erkekte ne kadında hiçbir problem ve sebep bulunamamaktadır, buna açıklanamayan infertilite denir.

Erkekte en sık rastlanan sebep sperm sayı ve fonksiyon bozuklukları, varikosel gibi problemlerdir. Sperm tahlili normale dönmüşse ve eşinizin ilişkiye girme, ejakulasyon (boşalma) gibi problemleri yoksa başka bir araştırma yapılmasına gerek yok ancak yine de bir üroloji uzmanına tekrar muayene olması iyi olur. erkekte kısırlık nedenleri hakkında ayrıntılı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Kadında ise kısırlık sebepleri daha çeşitli. Size hangi tahliller yapıldı, yumurtalık kapasitesi (over rezervi) ne durumda, tüpleriniz açık mı, rahim filmi (hsg) çekildi mi bilemiyorum ama yapılmamışsa bunların yapılması gerekir. Kadında kısırlık nedenleri hakkında ayrıntılı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Kısırlık varlığında yapılan tahliller ve testler:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2011/02/kisirlik-infertilite-durumunda-yapilan.html


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"