DIŞ GEBELİK GEÇİRDİM

6 ay önce dış gebelik ameliyatı geçirdim ve ameliyatta sol tüpün alındı, sağ tüpün kaldı sadece. Şimdi tekrar  hamile kaldım ve doktorum 7 haftalık gebe olduğumu söyledi. Bebeğin kalp atışı normal dedi. Acaba daha önce dış gebelik geçirmemden dolayı veya sol tüpümün alınmasından dolayı bebek açısından bir risk olurmu? Normal doğum mu sezaryen mi olmam gerekir?
---
Daha önce dış gebelik (ektopik gebelik) geçirenlerde özellikle tüpü alınan kadınlarda tekrar gebe kalma şansı belli oranda düşer bu konuda ayrıntılı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Ancak gebe kalındıktan sonra bir risk söz konusu değildir. Dış gebelik geçirmeyen bir kadının gebeliğinden bir fark yoktur, bebek açısından bir risk içermez.
Dış gebelik kadının normal doğum veya sezaryen ile doğum yapması durumunu etkilemez. Dış gebelik ameliyatı rahim ile ilgili bir ameliyat değildir bu nedenle daha sonra sezaryen olmayı mecbur kılmaz. DIş gebelik ameliyatında rahim ile ilgili bir işlem yapılmaz, genellikle tüpler ile ilgili veya nadiren dış gebeliğin bulunduğu yumurtalık gibi diğer organalarla ilgili işlem yapılır.

Dış gebelik hakkında ayrıntılı bilgi:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2007/09/d-gebelik.html


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"