DIŞ GEBELİK GEÇİRENLER

Dış gebelik geçirenler tekrar hamile kalabilirmi? Ben 3 ay önce dış gebelik geçirdim ve sonrasında hiç korunmadığım halde henüz hamile kalamadım. Doktorum ilaç ile dış gebeliğin iyileştiğini söyledi ve ameliyata gerek kalmadı dedi. İlk gebeliğimdi bu ve dış gebelik oldu maalesef. Tekrar dış gebelik olabilirmi?
---

Dış gebelik geçirenler daha sonra hamile kalma şansına sahiptirler, bu şans ameliyat olarak tüpü alınan hastalar da biraz daha azalır. Bu konuda başka bir yazıda ayrıntılı olarak anlatılmıştır, buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Dış gebelik geçirenlerde tekrar dış gebelilk oluşma riski hiç dış gebelik geçirmemiş bir kadına göre daha yüksektir. Bir kere dış gebelik geçiren bir hastanın ilerde tekrar dış gebelik geçirme riski %12-14 arasında bulunmuştur, üstteki linkte verilen yazıda ayrıntılı bilgi mevcuttur.

3 ay gebe kalabilmek için çok kısa ve yetersiz bir süre, gebelik elde edilebilmesi için ortalama bir yıl kadar bir süre geçmesi gerekir. Bu süre konusunda ve kısırlık tedavisi gerekir mi konusunda doktorunuza danışmalısınız.

Dış gebelik hakkında ayrıntılı bilgi:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2007/09/d-gebelik.html


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"