GEBELİK KESESİNİN GÖRÜLMEMESİ

En son 15 haziranda adet gördüm kandan ve idrardan gebelik çıktı beta hcg 2207 bugün baktırdım. Doktor 5 hafta 3günlük dedi fakat vajinal ultrasonda gebelik kesesini göremedi nedeni nedir? Dış gebelik olabilir 2 gün sonra tekrar test yaptırman gerek dedi, acaba öyle bir ihtimal varmı? Kese neden görünmez?
---

Bahsettiğiniz durum doktorunuzun dediği gibi dış gebeliğe benziyor ancak kesin teşhis tabiki doktorunuzun takipleri neticesinde netleşecektir.
Dış gebelikte gebelik kesesi görülmez çünkü dış gebelik rahim içerisinde değil rahim dışarısında tüp gibi organlarda oluşur. Bazen ultrason ile rahim dışarısında dış gebeliğe ait gebelik kesesi görülür ancak her zaman görülmez.

Dış gebelik nedir ve detaylı bilgiler için link:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2007/09/d-gebelik.html

Dış gebeliğin nasıl oluştuğunu açıklayan bir video:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2012/02/dis-gebelik-nasil-olusur-video-izle.html

Gebelik kesesinin görülemediği diğer yaygın bir durum gebeliğin çok küçük olmasıdır. Genellikle adet gecikmesinin olduğu ilk günlerde gebelik kesesi çok küçük olduğu için ultrasonda görünmez ancak bir kaç gün sonra kese büyüdüğünde ultrasonda görülebilir. Ancak bu durum genellikle B-HCG değerinin 2000'den az olduğu gebelikler için geçerlidir. Kese büyüdükçe b-hcg değeri de arttığı için b-hcg 2000'in üzerinde olduğunda hemen hemen her zaman gebelik kesesi görülebilmektedir.

Gebelik kesesinin görülemediği en sık durumlardan üçüncüsü de düşüktür. Hasta düşük yapmışsa doğal olarak gebelik kesesi rahim içerisinde görülemez. Düşük yapan hastalarda kanama olur. Düşük yapan hastalarda b-hcg değeri günler geçtikçe düşer ancak dış gebelik hastalarında b-hcg değeri genellikle artarak seyreder veya yatay seyreder nadiren düşerek de seyredebilir.


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"