HAMİLELİK (GEBELİK) AŞILAMADAN KAÇ GÜN SONRA BELLİ OLUR?

1 temmuz 2012 tarihinde aşılama yapıldı bana, bu ikinci kere aşılama yapılıyor. Acaba hamileliğim aşılamadan ne kadar sonra belli olur? İdrarda gebelik testi yaparsam ne zaman anlaşılır? Hangi gün test yapmalıyım, yoksa kanda gebelik testi için hastaneye gitmem mi gerekir?
---

Aşılamadan sonra normal adet zamanınızı beklemek gerekir ve adet gecikmesi olduğu gün idrarda gebelik testi yapılabilir eğer bu testte gebelik çıkmazsa 3-4 gün sonra tekrar test yapabilirsiniz, hala adet görmezseniz doktorunuza başvurmanız gerekir.
İsteyenler kanda gebelik testi de yaptırabilirler, bu testler daha kesin ve güvenilir bilgi verirler. Kanda gebelik testi sonucunda B-HCG değerine bakılarak daha net bilgi alınır.
Sonuç olarak aşılamadan sonra adet zamanına kadar beklemek gerekir, bu çoğu kadında ortalama 14-15 gün beklemek anlamına gelir, daha sonra yapılan testlerde gebelik belli olabilir.

Aşılama hakkında ayrıntılı bilgi.
http://www.jinekolojivegebelik.com/2007/09/ailama-inseminasyon.html

Gebelik testleri hakkında ayruntılı bilgi:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2007/09/gebelik-testleri.html


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"