HAMİLELİK HESAPLAMALARI

Hamilelik hesaplamaları neye göre yapılıyor, benim hesabına göre ve doktorumuz hesabına göre yaptığımızda arada 1 hafta fark çıkıyor. Ultrasona göre hesaplama mı yoksa adete göremi hesaplama hamileliği daha doğru gösterir. Hamileliğimiz başından beri hep benim hesabım farklı çıkıyor.
---

Hamilelik haftası hesaplamaları son adet tarihinin ilk gününden başlayarak yapılır. Son adet tarihinin başladığı ilk günden bu güne kadar geçen hafta ve günler sayılarak ... haftalık ... günlük hamilelik var denir. Doktorların ellerindeki yuvarlak kağıt takvim şeklindeki cetvelle yaptıkları budur. Buraya tıklayarak ulaşabileceğiniz otomatik hesaplama programları da bu mantıkla çalışır.

Siz kendiniz gebelik haftalarını sayarken her ay 4 hafta gibi sayarsanız sonuç yanlış çıkar, genelde hastalar bu hatayı yaparlar. Çünkü aylar dört haftadan fazladır.

Ultrasonla yapılan hamilelik haftası hhesaplama işlemi adet tarihine göre değil çocuğun bazı ölçümlerine göre yapılır. Örneğin bebeğin kafasının, karnının, bacak kemiğinin uzunluğuna göre kaç haftalık olduğu hesaplanır ultrasonda. Hem adet tarihine göre hem de ultrason göre ölçüm yapılması ve karşılaştırılmalıdır, buna göre doğru hafta hesaplanmalıdır, tek başına adet tarihi bazen yanıltıcı olabilmektedir. Ultrason  ve adet tarihine göre hesaplama günü gününe aynı çıkmaz çoğunlukla ve arada 1 haftaya kadar bazen daha fazla farklar olması normaldir. Bu fark normal mi değil mi doktor değerlendirmesinde anlaşılır.


HAMİLELİK HAFTASI HESAPLAMALARI PROGRAMI:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2000/12/gebelik-haftasi-hesaplama-dogum-tarihi.html


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"