HEMEN HAMİLE KALMAK İÇİN NE YAPMALIYIM?

30 yalındayım yeni evlendim ve bir an önce gebe kalmak istiyorum. 6 ay sonra eşim yurtdışına gideceği için o gitmeden hamile kalmak istiyorum. Hamile kalmayı hızlandırmak için ne yapmalıyım?
---

Gebelik istemi olan çiftlerin 3 ay sonunda ancak %57'sinde gebelik oluşur. 6 ay sonunda %72'sinde gebelik oluşur. 1 yıl sonunda %85'inde gebelik oluşur. 2 yıl sonunda %93'ünde gebelik oluşur.
Yukarıda verdiğim oranlar düzenli ililkiye giren ve hiç korunmayan çiftler için geçerlidir. Bazı çiftler evlendikten 1 ay sonra hamilelik elde edebilirken bazı çiftlerde bu 1 yıl veya daha uzun sürebilir. Bu biraz tesadüfi bir olaydır biraz da kadının yaşı yumurtalık kapasitesi ve diğer faktörlerle ilgilidir. Yine de hamile kalmayı hızlandırmak için bazı uygulamalar yapılabilir:

Hamile kalmayı kolaylaştırmak yani hızlandırmak için öncelikle yumurtlama dönemine dikkat etmek ve bu dönemde ilişkide bulunmak gerekir. Bu konu hakkında ayrıntılı bilgi ve otomatik yumurtlama tarihi hesaplama programı için link:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2011/02/yumurtlama-donemi-tarihi-hesaplama.html

Bunun dışında daha fazla bilgiler için hamile kalmayı kolaylaştırmak için yazısına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2011/02/hamile-gebe-kalmayi-kolaylastirmak.html


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"