İKİNCİ GEBELİKTE DOĞUM

Benim ilk gebeliğim şu an 30 haftalık hamileyim. Doğum zamanım yaklaşıyor ve merak ettiğim bir şey var. Şu an ilk hamileliğimde doğumumu normal doğumla veya sezeryan ile yaparsam ikinci doğumumu asıl etkiler bu durum. Yani ikinci gebeliğimde doğumu normal mi yapmam gerekir sezeryan mı olmam gerekir?
---

Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki dünyadaki birçok doğum ile ilgili derneklerin, dünya sağlık örgütünün ve ülkemizde sağlık bakanlığının temel önerisi mümkün olan durumlarda normal doğum yapılması, sezaryen ameliyatının sadece gerekli sebepler olan doğumlarda uygulanması şeklindedir. Ülkemizdeki doktorların yaygın önerisi ve uygulaması da bu şekildedir. Bu konuda daha detaylı bilgi edinmek ve doğumunuz yaklaşırken doğum şekilleri konusunda daha bilinçli olmak için aaşağıdaki linklerdeki yazıları okumanızı öneririm:

Normal doğum mu sezaryen mi:

Doğum yaklaşıyor:

İlk doğumunuzun normal veya sezaryen ile olması ikinci doğumu nasıl etkiler:
İlk bebeğinşz normal doğumla dünyaya gelirse, ikinci gebeliğinizde normal doğum yapmanız daha kolay olacaktır ve gerekli bir sebep olursa sezaryen ameliyatı da uygulanabilecektir.
İlk bebeğiniz herhangi bir sebeple sezeryan ameliyatı ile dünyaya gelirse ikinci ve üçüncü yani sonraki bütün doğumlar sezaryen ile olmak zorundadır. Daha önce sezaryen geçirmiş bir annenin sonraki doğumlarında normal dopum uygulanması bazı riskler içermektedir, bu nedenle sonraki doğumlarda zorunlu haller dışında normal doğum tercih edilmez. Bu konuda ayrıntılı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilrisiniz:

Sezaryen sonrası normal doğum:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2008/08/sezaryen-sonrasi-normal-doum.html


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"