İKİNCİ GEBELİKTE KAN UYUŞMAZLIĞI

İkinci hamilelikte kan uyuşmazlığı iğnesi yaptırmama gerek var mı? Daha önce birinci gebeliğimde doğumdan sonra iğne yapılmıştı, dr sonbraki gebelikte bebeği korumak için bunu yapıyoruz demişti. Peki şimdi ikinci gebelikte tekrar yaptırmama gerek var mı?
---

Anne Rh (-) ise her gebelikte anti-D immunglobulin (kan uyuşmazlığı iğnesi) 28. haftada yapılır. Doğumdan sonra da bebek kan grubuna bakılır ve bebek kan grubu rh (+) pozitif ise tekrar iğne yapılır. Ancak bebek kan grubu rh negatif çıkarsa doğumdan sonraki iğne yapılmaz. İkinci gebelikte kan uyuşmazlığı iğnesi yapılmazsa olabilecek bir etkileşim bu sefer üçüncü veya dördüncü gebelikteki bebekleri tehlikeye atar. Kan uyuşmazlığı yazısında bu konularda detaylı bilgiler mevcuttur, buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Her gebelikte düzenli şekilde kan uyuşmazlığı iğnesi yapılırsa kan uyuşmazlığına bağşlı bir problem hiçbir bebekte yaşanmaz.

Kan uyuşmazlığı iğnesi hakkında detaylı bilgi:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2011/04/kan-uyusmazligi-ignesi-anti-d.html


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"