İSTENMEYEN GEBELİK

Ben 19 yaşındayım ve henüz yeni evli olduğum için bir kaç sene çocuk istemiyoruz aslında. Ama sanırım bu ay hamile kaldım, 1 hafta önce adet görmem gerekirdi. İstenmeyen gebelik aldırmak mümkün diye okudum internette ama nasıl aldırmalıyım ve bana zararı olurmu, risklimi? 3 sene sonra çocuk yapsam yaşım daha uygun olmaz mı? Kürtaj nerede olabilirim.
---

İstenmeyen gebeliklerin sonlandırılması kanunlarımıza göre 10. gebelik haftasına kadar mümkün şu an. (Bu kanunda değişiklik yakın zamanda yapılabilir ancak henüz yapılmadı.) İstenmeyen gebeliklerin sonlandırılması için gerekli kürtaj işlemini özel hastanelerin veya devlet hastanelerinin çoğu yapabilmektedir, buralara başvurarak bilgi alabilirsiniz. Ne kadar erken karar verirseniz ve ne kadar erken aldırırsanız gebeliği o kadar kolay ve riski az olur. İstenmeyen bir gebeliği sonlandırmak gerekir mi gerekmez mi bu konuda yorum yapamam, karar ve yorum size ve eşinize ait.

Kürtaj ve istenmeyen gebeliklerin sonlandırılması hakkında detaylı bilgi:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2011/01/kurtaj-nedir-nasil-yapilir-cesitleri.html

Kürtaj işleminin riskleri, zararları:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2011/01/kurtajin-riskleri-nelerdir.html


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"