KESE VAR AMA BEBEK YOK

28 Yaşındayım, 21 Aylık evliyim. Hıpotroidi hastasıyım. Şubat ayındaki jinekoloji muayenemde pko (polikistik over) ve çikolata kist çıktı. Doktor çikolata kistin doğumdan sonra geçeceğini söyledi. En son 10 Mayıs 2012 de regl olmuştum. 15 haziranda ve 18 haziranda eczaneden aldığım idrar testini yaptığımda negatif (-) çıkmıştı. 23 haziranda yine aynı şekilde idrar testi yaptım, bu defa pozitif çıktı. 25 haziranda sağlık ocağına gittim kan testi yaptırdım. sonucu 25.06.2012 olarak ekte mevcuttur. HCG değerlerimi kontrol amaçlı yeniden kan verdim. Sonucu 28.06.2012 ektedir. 02.07.2012 de hem Endoteme hemde usg için kadın doğuma gittim. Endotem sonucu ektedir. USG sonucunda ise gebelik kesesinin oluştuğunu ancak bebeği göremediğini söyledi. 10 gün sonra tekrar USG için gelmemi söyledi. Son adetim baz alınarak hesaplandığında 7 hafta 5 günlük hamileyim. Mide bulantım çok fazla yok. Baş dönmem ve kanamam yok. Bebeğin USG de görülmemesi normal mi?
---

7 hafta 5 günlük gebelikte bebeğin ve kalp atışının rahatlıkla görülebilmesi gerekir ancak sanırım sizin adet tarihiniz yanıltıyor, geç yumurtlama olmuş olabilir. Çünkü adet tarihiniz doğru olsa 15 haziranda yaptığınız testte gebeliğin görülmesi gerekir. Geç yumurtlama hakkında ayrıntılı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Bulantı gibi şikayetlerinizin olmaması pek birşey ifade etmez. Eğer geç yumurtlama olmuşsa ve siz şu an 6 haftalık gebe iseniz bebeğin görünmemesi normal. Ancak benim söylediklerim sadece tahmin, çünkü ultrasonunuzu görmedim.
Ayrıca eklediğiniz tahlil resimlerini de çok küçük oldukları için göremedim, onları görsem belki daha net yorum yapabilirdim.

Kesenin oluşmasına rağmen yeterince zaman geçmesine rağmen bebeğin oluşmadığı gebeliklere boş gebelik diyoruz. Boş gebelik hakkında ayrıntılı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Sizdeki ya geç döllenme ya da boş gebelik çıkacaktır muhtemelen. Geç döllenme ise gebelik normal gelişmeye devam edecektir ve bebek kontrolde izlenebilecektir. Ancak boş gebelik ise maalesef gebelik gelişmeyecektir. Doktor takibinize devam etmenizi öneririm.


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"