ÜSTÜNE GÖRMÜŞ OLABİLİRMİYİM?

11 Haziranda Adet oldum. Adetim 17 Haziranda bitti. Eşimle bu tarihten itibaren korunmadan birliktelik yaşadık. Bebek istediğimiz için yumurtlama tarihimi hesaplayarak da beraberlik yaşadık. Aşırı mide bulantılarım yüzünden 1 Temmuz tarihinde beta HCG testi yaptırdık. Hamilelik çıkmadı. 8 Temmuz da adet oldum. Adetim normalde 6-7 gün arasında sürmesine rağmen 3. günümdeyim fakat kanamam azaldı. Halk arasındaki tabirle üstüme görmüş olabilir miyim? Fıtıklarım yüzünden yarın dr. randevum var. MR isterse ve bebeğim varsa bilmeden ona zarar vermek istemiyorum.
---

Bu tür sorular web sitesinden gelen sorular arasında en yaygın grubu oluşturuyor ve maalesef net bir cevap verebilmek imkansız. Beklenen adet tarihinizden bir hafta önce gebelik testi yapmışsınız, bunun hiçbir anlamı yok, hiçbir bilgi vermez, yanıltır. Gebelik testleri adet tarihi gecikirse yapılmalı, en erken adete bir veya iki gün kala yapılabilir. Gebelik testleri hakkında bilgi:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2007/09/gebelik-testleri.html

8 temmuz başlayan kanama adet kanaması olabilir ama başka nedenlere bağlı bir kanama da olabilir, bunu tahlil yapmadan bilemeyiz. MR çektirmenin gebelik açısından bir zararı yok çünkü radyasyon içermez, bu konuda ayrıntılı yazıya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. MR gebeliğe zarar vermez ancak siz yine de doktorunuza hamile olabileceğiniz riskini bildirin ve tetkiklerin öncesinde kanda gebelik testi yapılmasını rica edin.

Üstüne adet görmek:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2011/01/ustune-gorme-ustune-adet-gorme-nedir.html


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"