DOĞUM KONTROL HAPINI BIRAKMAK

Bir senelik evliyim ve 21 günlük doğum kontrol haplarından kullanıyorum.. Eşim askere gidecek nasıl bırakmalıyım.. Tekrar başlama ne zaman ve ne kadar aradan sonra olmalı ?
---

Doğum kontrol hapını bırakırken dikkat edilmesi gereken nokta kutuyu tamamen bitirerek bırakmaktır, kutudaki bütün haplar bitmeden yarım bırakıldığında o ay için geçici bir adet düzensizliği meydana gelebilir, bunun dışında bir zararı yoktur. Doğum kontrol hapları bırakıldığı günden itibaren etkileri biter ve gebe kalma riski başlar.

Tekrar başlamak için geçmesi gereken belli bir süre yoktur, istediğiniz kadar ara verdikten sonra tekrar kullanmaya başlayabilirsiniz. Ama her kullanmaya başlama kararından önce doktor muayenesi gerekir, muayenede doğum kontrol hapı kullanmaya engel bir durum saptanmaması halinde kullanabilirsiniz. Doktor muayenesi olmadan doğum kontrol hapı (OKS) kullanmaya başlamamak gerekir. Haplar kullanmaya ilk başlanırken adetin ilk günü başlanır daha sonra her kutu bittiğinde 7 gün ara verilerek yeni kutuya geçilir. 7 gün ara vermek 21 adet hap içerren kutular için geçerlidir, 28 adet hap içeren kutularda hiç ara vermeden yeni kutuya başlanır.

Daha ayrıntılı bilgi için aşağıdaki linkten doğum kontrol hapları nasıl kullanılır yazısını okumanızı öneririm:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2011/01/dogum-kontrol-hapi-nasil-kullanilir.html


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"