HANGİ GÜNLERDE KOLAY HAMİLE (GEBE) KALABİLİRİM?

ADETİN HANGİ GÜNLERİNDE GEBELİK (HAMİLELİK) KOLAY OLUR?
Düzenli adetleri olan ve ayda bir adet gören kadınlarda yumurtlama çoğunlukla adetin başlamasından 14 gün önce olur. Yani adetleriniz düzenliyse bir dahaki adetinizin başlayacağı günü tahmin edebilirsiniz ve bu günden yaklaşık 14 gün önce yumurtlama olacağını düşünerek yumurtlama gününden 2-3 gün önce ilişkiye başlamalısınız. Başka bir ifadeyle adet başlamadan 17 gün önce ilişkiye başlamanız gerekir.  2 gün arayla ilişkiye 1 hafta boyunca devam etmelisiniz. Bu dönemde gebelik şansınız en yüksektir.
Fakat her kadının adeti düzenli değildir ve her kadında yumurtlama bu kadar düzenli olmaz, o yüzden herhangi bir zamanda da gebelik olma şansı vardır.

Burada belirtilen günler hamilelik şansının en yüksek olduğu günlerdir, diğer günlerde ilişkiye girmenin bir zararı olmaz ancak hamilelik oluşma şansı düşüktür.

Yumurtlama tarihinizi hesaplamak için buraya tıklayarak otomatik hesaplayıcıyı da kullanabilirsiniz.

Adetten sonra ne zaman hamile kalınır?
Adetin kaçıncı gününden sonra hamile kalınır? Adet bittikten ne kadar sonra hamile kalınır?
Ayda bir düzenli adet gören bir kadın genellikle adet başlamasından 15 gün sonra hamile kalır; ancak bu ortalama bir tarihtir, yumurtlama 2-3 gün önce veya sonra olacak şekilde değişiklik gösterebilir,. Ayrıca bazı kadınların adeti ayda bir, bazılarının 25 günde bir gibi farklı sürelerde olduğu için en güvenilir tarih belirleme yöntemi bir dahaki adete göre belirlemektir. Bir dahaki beklenen adet tarihinden 17 gün önce ilişkiye başlayarak 1 hafta boyunca iki günde bir ilişkiye girmek yumurtlama gününü her halukarda yakalamayı sağlar. Örneğin bir dahaki beklenen adet ayın 20'sinde ise, 17 gün öncesinden yani ayın 3'ünde illişkiye başlamak, sonra ayın 5, 7, 9 tarihlerinde ilişkiye girmek gebelik şansını yüksek tutar.

Hangi günlerde erkek veya kız çocuğa hamile kalınır?
Adetten kaç gün sonra ilişki olursa erkek çocuk olur veya kız çocuk olur şeklinde sorular sık sorulmaktadır ancak bu şekilde bir kural yoktur. Bebeğin cinsiyetinin kız veya erkek olmasının ilişkiye girilen günle veya hamile kalınan günle veya ilişki pozisyonuyla bir ilişkisi yoktur. Bu tür yöntemlerle bebek cinsiyetini belirlemek imkansızdır.

İlgili Konular:
Otomatik Yumurtlama Tarihi  Hesaplayıcı
- Kısırlık
- Hamile Kalmayı Kolaylaştırmak İçin Yapılması Gerekenler
- Hamile Kalma Zamanı (Dönemi)
- Gebeliğe Hazırlık


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"