Soru: Vajinada mantar enfeksiyonundan dolayı ilişkiye giremiyorum

Merhabalar,

30 yaşındayım ve 6,5 yıllık evliyim. 3,5 yaşında bir oğlum var. Korunmak için oğlumun doğumundan sonra spiral taktırdım. 09/2007 tarihinde evime de yakın oluşu nedeni ile spiral kontrolü için ana sağlığına gittim. Dr. Hiçbir sorun olmadığını söyledi. Ben o tarihten bu tarihe kadar yani 4 aydır vajinamdan rahatsızlandım. Kontrol esnasında oradan enfeksiyon kaptım yada bi şekilde denk geldi rahatsızlandım. Çalışıyorum ve şirket doktorumuza rahatsızlığı anlattım.

Rahatsızlığım ise; ilk önce yanma, kaşıntı ve acı oldu. Sonra vajinam bembeyaz pamuk gibi oldu. Özellikle ilişki sonrası dayanılmaz acılar çekiyorum.

Dr. Mantar olduğu belirtti ve aşağıda yazdığım ilaçları verdi. Şikayetim tekrarladığı için eşimde ......... adındaki haptan yuttu.


Sonra başka bir kadın doğumcu dr. ye gittim. Alttan muayene ve ultrasona tabi tuttu beni. Ultrasonda her şeyin temiz göründüğünü, mantarın ise geçmiş olduğunu söyledi. Ayrıca vajinanın çok hassas bir bölge olduğunu ve nem dengesinin (ph) bozulduğunu, bunun zamanla düzeleceğini ve kullanabilecek tüm ilaçları kullandığımı belirtti. 2 hafta sonrada kontrole çağırdı fakat iş temposu yüzünden gidemedim.


Doktor bey,

Benim şikayetlerim ara ara azalıp sonra tekrarlıyor. 9.aydan bu yana tamamen geçmedi. Özellikle ilişki sonrası çok kötü canım yanmakta. Vajinamın dışından başlayarak, içime doğru çok kötü yanma, acı ve kaşıntı hissediyorum. Sanki ilişki sonrasında vajinam şişiyor gibi hissediyorum. Uzun süre ilişkiye de girmedik ve dikkatli davrandığımız halde ben bir türlü iyileşemiyorumL Hayatımda ilk kez Kadın Hastalıklarına muzdarip kalıyorum. Daha önce hiç başıma gelmemişti.

İlişki sonrasında ve başka zamanlarda yanmam olmasın diye kullandığım Travazol adlı krem daha çok canımı yakmakta, kremi kullanamamaktayım.

Ben oldukça titiz biriyimdir. Malum çalıştığım için ortak tuvaletler kullanıyorum. Günlük kokulu ped kullanırdım ama onunda zaralı olabileceğini okudum ve kullanmayı bıraktım. İç çamaşırımı ise sık sık değiştirim. Antibiyotik ise eskiden sıkça kullanırdım ama artık ona da dikkat ediyorum ve kullanmıyorum. Kendimce önlemler almaya çalışıyorum ama nafile. Düzelme yok. İlişkiye girdiğim anda her şey tekrarlıyor. Nem dengesi bu kadar uzun sürer ve acı verir mi?

Bana bu konuda yardımcı olabilir ve cevaplar verebilirseniz çok memnun olurum.

Yardımınız için şimdiden teşekkür eder, saygılarımı sunarım.



CEVAP:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2007/10/vajinal-akinti-vajinit.html


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"