ENDOMETRİT (RAHİM İÇ TABAKASININ İLTİHABI)

Rahimin içerisini kaplayan en iç tabakaya endometriyum denir, endometrit bu tabakanın enfeksiyonudur. Endometrium tabakasının adet döneminde kanaması ve dökülmesi ile adet kanaması meydana gelir. Rahim ağzında bulunan açıklıktan yukarıya doğru rahim içerisine mikropların ilerlemesi bu enfeksiyona sebep olabilir. Bunun dışında kan yoluyla gelen mikrobik ajanlar da enfeksiyona neden olabilir.

Endometrit gebe olmayan bir kadında olabileceği gibi doğum sonrasında, düşük veya küretaj sonrasında oluşabilir. Gebe olmayan bir kadında pelvik enflamatuar hastalık'a endometrit eşlik edebilir. Nadiren spiral takılmasından sonra da endometrit meydana gelebilir.

Endometrit kasık ağrısı, karın ağrısı, ateş, kötü kokulu akıntı, ilişki sırasında ağrı, adet aralarında kanama ve lekelenmeler gibi şikayetlere sebep olabilir.

Endometrit tedavisinde antibiyotikler kullanılır.

Doğum sonrası gelişen endometrite postpartum endometrit denir ve doğum sonrası ateşin en sık nedenidir (bkz: postpartum ateş).

İlgili Konular:
 -Postpartum Endometrit


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"