ERKEĞİN KİLOSU DA GEBELİK OLUŞMASINI ZORLAŞTIRIYOR

Yayınlanan bu yeni araştırmaya göre sadece kadınların değil erkeklerin de aşırı kilolu olması gebelik başarısını azaltıyor. Çiftlerden erkeklerin aşırı kilolu olduğu grupta diğer gruba göre tüp bebek uygulamasında gebelik başarısının daha düşük olduğu saptanmıştır. Erkeklerin normal kilolu olduğu çiftlerin %49'unda gebelik elde edilirken, erkeklerin aşırı kilolu olduğu çiftlerin %34'ünde gebelik elde edilebilmiştir. Bu nedenle infertilite veya tüp bebek tedavisi gören çiftlerde daha önce sadece kadınların kiloları üzerinde durulurken artık erkeklerin de kilolarına dikkat edilmesi ve kilo vermesi yönünde çalışılması önerilmiştir.
Çalışmadaki aşırı kilolu ve normal kilolu erkekler arasında sperm kalitesinde bir fark saptanmamıştır. Her iki grubun embriyo kaliteleri arasında da bir fark saptanmamıştır. Gebelik başarıları arasındaki farkın bilinmeyen ve obezite ile tetiklenen bazı faktörlerden oluştuğu düşünülmüştür. (Kaynak)

İlgili Konular:
- Kısırlık


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"