İLKBAHARDA BAŞLAYAN GEBELİKLERDE BEBEKTE ALLERJİ DAHA FAZLA GÖRÜLÜYOR

Yapılan araştırmaya göre gebeliğinin ilk 3 ayını ilkbaharda geçiren annelerde gebeliğinin ilk 3 ayını sonbaharda geçiren annelere göre doğum sonrası bebekte süt ve yumurtaya karşı allerji görülme riski 3 kat daha yüksek saptanmıştır. Araştırmada 2001 ve 2006 yılları arasında Finlandiya'da doğan 6000 civarında çocuk incelenmiştir. (Kaynak)

Daha önceki benzer araştırmalar da sohbahar ve kış aylarında doğan çocuklarda allerjik hastalıkların (allerjik astım, egzama) daha fazla görüldüğünü, yaz ve ilkbahar aylarında doğan bebeklerde daha az görüldüğünü göstermiştir.
Bu durumun bebeğin allerjenlere karşı antikor üretmesinin gebeliğin 11. haftasından sonra başlaması ile ilgili olabileceği düşünülmektedir. İlkbahar aylarında havada allerjik polenler fazladır ve gebeliğin ilk 3 ayında bebek bu allerjenlere karşı antikor üretemediği için doğumdan sonra da bunları tanıyamamakta ve allerjenlere karşı hassas olmaktadır.



Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"