BEBEK HAREKETLERİNİN FAZLA OLMASI (ARTMASI)

Anne karnında bebek hareketlerinin fazla hissedilmesi:
Anne karnında bebek hareketlerinin sayılması kriterlerinde alt sınır vardır ancak üst sınır yoktur. 12 saatte veya daha az sürede en az 10 kere bebeğin hareket etmesi gerekmektedir. Zaten bebek 10 kere hareket ettikten sonra 12 saate kadar beklemeye gerek yoktur, sayma işlemi bitirilir. Bebeğin herhangi bir sürede belli bir sayıdan fazla hareket etmesi şeklinde bir kriter veya sayım yoktur. Bebeğin üstteki linkte detaylıca tarif edildiği şekilde normal sınırda hareket etmesi yeterlidir, daha fazla hareket etmesi veya 12 saatte 10 kereden fazla hareket etmesi bebek hakkında iyi veya kötü bir anlam ifade etmez.

Anne yemek yediğinde, tatlı yiyecek veya içecekler tükettiğinde, hareket ettiğinde bebeğin hareketlerinde artma olması normaldir. Ayrıca ultrason muayenesinde veya dışarından anne karnına doğru bir uyaran verildiğinde, anne karnına dokunulduğunda, şiddetli ses varlığında bebekte aniden hareket artışları hissedilebilir çünkü bebek bu uyaranları algılayabilir.




İlgili Konular:
- Bebek Hareketlerini Saymak
- Bebek Hareketlerinde Azalma


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"