GEBELİK (HAMİLELİK) TESTİ NASIL YAPILIR?

İdrarda gebelik (hamilelik) testi nasıl yapılır?
- Testin adetiniz gecikmeden önce yapmanız fayda sağlamaz, gebeliğin testte görülebilmesi için adet gecikmesi olması gerekir hatta adet gecikmesinin üzerinden 4-5 gün kadar geçmesi idealdir.
- İdrar testinizin paketinde çıkan uygulama kılavuzunuzu mutlaka okumalısınız çünkü testin markasına göre uygulama şekli az da olsa değişiklik gösterebilir.
- Temiz ve kuru bir bardağa veya kaba idrar yapılmalıdır. Bardak plastik veya cam olabilir.
- Gebelik testini düz bir yere koyun ve üerine iki damla idrar damaltın. İdrarı damlatmak için damlalık genellikle gebelik testinin içerisinden çıkar, çıkmazsa idrar kabının içerisine batırılacak küçük temiz bir cisim kullanabilirsiniz. idrarı testin sonuç okuma alanına damlatmamalısınız sadece üzerinde işaretlenen bölüme damlatmalısınız.
- İdrarı damlattıktan sonra 2-5 dakika kadar bekleyin. Bekledikten hemen sonra sonucu görebilirsiniz.
- Sonuç okuma bölümünde tek çizgi belirirse gebelik yok anlamına gelir. Çift çizgi belirirse gebelik var anlamına gelir. Çizginin bir tanesinin soluk olması gebeliğin çok yeni olabileceği anlamına gelir. Hiç bir çizgi görülmemesi testin geçersiz olduğu anlamına gelir, yeniden test yapmalısınız.

gebelik testi, hamilelik testi
Resmi büyütmek için üzerine tıklayın

Kanda gebelik (hamilelik) testi nasıl yapılır?
- Testin aç veya tok karnına yapılması farketmez. Günün her saatinde yapılmalıdır.
- Testin yapılması için adet gecikmesi olmasını beklemek gerekir, daha önce gebeliği göstermeme olasılığı yüksektir.
- Normal kan tahlillerinde alındığı gibi az miktarda kan tüp içerisine alınır.
- Test sonucu labaratuara göre değişmekle birlikte genellikle 1-2 saatte çıkmaktadır. Bazı labaraturarlar ertesi gün verebilir sonucu.
- Sonucun 0 veya 0.01 , 0.001 gibi gelmesi sonucun sııfır olduğu anlamına gelir, yani gebelik yoktur. Test sonucunda gebelik var diyebilmek için genellikle 20'den yüksek rakamlar gerekir (bazı labaratuarlarda 50'den yüksek). 0 ile 20 arasındaki rakamlar şüphelidir ve genellikle hamilelik çıkmaz, 2 gün sonra testi tekrar etmek gerekir.




İlgili Konular:
- Gebelik Testi
- HCG Hormonu ve Kanda Gebelik Testi
Gebelik Testinde Silik Çizgi Görülmesi Ne Anlama Gelir?


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"