BEBEĞİN DOĞUM KANALINA İNMESİ - VİDEO İZLE

BEBEĞİN DOĞUM KANALINA GİRMESİ VE AŞAĞIYA İNMESİ
Alttaki videoda normal baş önde duran bir bebeğin doğum kanalına girişi ve doğum kanalından aşağıya doğru inişi izlenmektedir. Bebeğin iniş aşamaları başın en önde olan uç kısmının geldiği hizaya göre -3, -2, -1, 0, +1, +2, +3 şeklinde isimlendirilir. Bu numaralar ile başın seviyesi tanımlanır. Doğum sırasında ara sıra yapılan alttan elle muayene ile bu seviye belirlenir. Baş +2 seviyesine geldiğinde doğuma çok az bir süre kalmıştır. +3 seviyesinde ise artık doktor veya ebe bebeğin başına gerekli manevraları yaptırarak ve gerekirse epizyotomi kesisi yaparak doğumu gerçekleştirir.


Normal doğum sırasında bebeğin doğum kanalından inişini ve rahim ağzının açılmasını, doğumun nasıl gerçekleştiğini bu videodan izleyebilrisiniz:


Bebeğin doğum kanalından aşağıya inişi ve rahim ağzının açılması genellikle eş zamanlı olarak gerçekleşir. Önce aşağıya inme ve sonra rahim ağzında açılma olmaz ancak bazen önce rahim ağzında kısmen açılma olur sonra bebek kanalda inmeye başlar. Örneğin bebek doğum kanalında en üst seviyede henüz kanala girmemiş vaziyette dururken rahim ağzında (servikste) bir kaç santimetre açılma olabilir ve bebek daha sonra aşağıya doğru inmeye başlar bu esnada açılma da devam eder.

Bebeğin başının doğum kanalından aşağı inmemesi:
Rahim ağzında açılma olmasına ve saatler geçmesine rağmen bebek doğum kanalından aşağıya hiç inmiyorsa veya kısmen inmiş ve o seviyede duraklamış ise "baş pelvis uygunsuzluğu" denilen durum olabilir yani annenin doğum kanalı o bebeği normal yolla doğurmaya müsait olmayabilir. Bu durumda doğum yarıda durakladığı için mecburen sezaryen kararı verilir. Bu konuda hakkında ayrıntılı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

İlgili Konular:
- Normal Doğum Görüntüleri
- Normal Doğum Nasıl Yapılır - Video İzle
Doğum Nasıl Gerçekleşir (Doğumun Mekanizması) - Video İzle
- Normal Doğum


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"