HAMİLELİKTE (GEBELİKTE) KOL EGZERSİZLERİ - VİDEO İZLE

Hamilelikte kol egzersizi yapabilmek için videoda izlendiği gibi küçük ağırlıklara ihtiyaç vardır. 2-3 kg ağırlık yeterlidir. Videoda izlenen hareket kol arkasındaki kasları (triseps) güçlendirir ve kollarda ağrı, güçsüzlük, halsizlik gibi şikayetleri önler.
Hareketi yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta kolun dirsekten yukarısının hiç hareket etmemesidir. Kolun sadece dirsekten aşağı olan kısmı hareket eder. Hareketi ederken kolu savurmadan, acele etmeden, yavaş bir şekilde indirip kaldırmak gerekir. Sırasıyla her kolda 10 tekrar yapılabilir. Bir iki dakika ara vererek 3 set şeklinde tekrarlanabilir.




Alttaki videoda izlenen egzersiz kolun ön kısmındaki biseps kaslarını kuvvetlendirmek içindir. Üstteki harekette olduğu gibi kolun dirsekten yukarısının hareket etmemesi ve vücudun savrulmaması önemlidir. 10 tekrar yapılabilir. Videodaki gibi iki kol birden çalışılabileceği gibi önce bir kol sonra diğer kol şeklinde de çalışılabilir. Bir iki dakika ara vererek 3 set yapılabilir.




İlgili Konular:
- Hamilelikte Egzersiz


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"