BEYAZ, KOKUSUZ, YOĞUN AKINTIM VAR

28 yaşındayım. yaklaşık bir senedir ara ara tekrarlayan beyaz,kokusuz,oldukça yoğun akıntım var. jinekolojik muayene neticesinde ciddi bir sorun olmadığını basit bir vajinit olduğunu öğrendim.(yumurtalıklarımın sağlıklı olduğunu ama sol yumurtalığımda gaz olduğunu söyledi doktor ama üzerinde durmadı) idrar tahlili normal çıktı. fitil ve antibiyotik kullandım. iyileşmiştim ama tekrarladı.
bu kez başka bir doktora gittim aynı sorunun daha ağır devam ettiğini söyledi. ne... ,en...,or... verdi. iyileşme oldu biraz,akıntı azaldı ve zaman geçirmeden tekrar gittim.şimdi yeni ilaçlar verdi. ... devam ediyorum. kaşıntı ve koku problemim yok. tahriş ve hassasiyet azalsa da devam ediyor.özellikle üşüdüğümde kasıklarımda ağrı oluyor. sistitteki gibi idrar sırasında yanma oluyor ve çok sık tuvalete gidiyorum.doktorun tavsiyelerini uyguluyorum. tedavi bitene kadar cinsel birleşme yok, bol su içiyorum, hijyenik koşullara dikkat ediyorum. ama oldukça endişeliyim. ilaçların eş ile birlikte kullanılması gerektiği yazıyor ama doktor gerek görmedi. devlet hastanesine gittiğim için yeterince zaman bulup doktoruma soramıyorum. yapmadığım ya da yanlış yaptığım bir şey mi var? vajina iltihabı ve tedaviyi kolaylaştırıcı yapabileceklerimle ile ilgili beni aydınlatırsanız çok sevinirim.
---

Vajinit ve sistit durumlarında doktor gerek görmemişse ve bazı spesifik enfeksiyonlar yoksa ilaçların eş ile beraber kullanılması gerekmez. Pamuklu çamaşırlar kullanın. Bayanların en sık yaptıkları hatalardan birisi de ilişki sonrası vajina içerisini yıkayarak temizlemek, bunu asla yapmayın, sürekli mantar ve diğer enfeksiyonların tekrarlamasına neden olur. Bunların dışında detaylı açıklamalara buraya tıklayarak ulaşabilrisiniz. Maalesef bazen bütün önerilere tam uyulsa bile vajinit enfeksiyonları çok tekrarlamaktadır.
Not: Yumurtalıkta gaz olmaz, doktorunuz barsaktaki gazdan dolayı yumurtalığınızın ultrasonda net görülmediğini söylemek istemiş.



Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"