HAMİLE OLMA OLASILIĞIM YÜKSEK Mİ?


-27 yaşındayım adetim bugünün tarihine göre 7 gün gecikti. normalde her ay düzenli adet görüyorum geçen ay 4 günlük gecikme yaşadım ama sonra 17 sinde adet gördüm bu ayda 17 sinde görmeyi bekliyordum ama ayın 23 oldu hala görmedim. Hafif hafif bel ağrısı kasık ağrısı var gögüslerde hasasiyet var ama mide bulantısı kusma yok kokulara hasasiyet te yok acaba hamilemiyim evde idrar testi yapmaya cesaret edemiyorum negatif çıkar diye :( sizce ne yapmalıyım hamile olma olasılığım yüksekmi sizce 2 yıllık evliyim bilgi verirseniz çok sevinirim...
---

Adet gecikmesi yaşayan her kadının hiçbir belirtisi olmasa bile hamile olma olasılığı vardır ancak bu konuda yüksek veya düşük diye bir olasılık belirtilemez. Bahsettiğinz göğüslerde hassasiyet ve kasık ağrısı gibi belirtiler hamile kalan kişilerde sık görülür. Bulantı ve kusma her zaman olmayabilir. Ancak bunlar sadece gebelerde olan belirtiler değildir. Sonuç olarak adet gecikmesi olan her kadın gibi kısa süre içerisinde gebelik testi evde veya hastanede yapmanız gerekir. Hastanede kanda gebelik testi yaptırmanız daha güvenilir olacaktır.

İlgili Konular:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2007/09/gebelik-testleri.html
http://www.jinekolojivegebelik.com/2007/09/gebelik-belirtileri.html


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"