BEBEĞİMİN DÖNDÜĞÜNÜ NASIL ANLARIM?

34 hafta 2 günlük gebeyim, bebeğim tersti şu ana kadar, döndüğünü anlayabilimiyim? ve dönmemesi halinde normal doğum yapabilirmiyim?  benim ikinci bebeğim, ilki normal dünyaya geldi.
---

Ters olan (yani makat geliş) bebeklerin büyük bir kısmı son aya gelenceye kadar düz pozisyona döner ancak bebeğin döndüğünü anlayamazsınız veya hissedemezsiniz. Bebeğinizin döndüğü en net doktor kontrolü sırasında yapılan ultrasonografi ile anlaşılabilir.
Bebek dönmezse ve makat pozisyonda kalmaya devam ederse normal doğum yapılabilir mi? Aslında buradan da okuyabileceğiniz gibi makat pozisyondaki bebeklerin de çoğu normal doğumla dünyaya gelebilir. Eski yıllarda ters bebeklerin normal vajinal doğumla doğurtulması daha yaygındı ancak son yıllarda yok denilecek kadar azaldı, bu konuyu doktorunuzla görüşmeniz gerekir. Tabi her ters bebek normal doğamaz, bebeğin kilosu, annenin çatı yapısı vb. birçok faktör bunu etkiler.
Daha önce bir normal doğum yapmanız ikinci bebeği ters de olsa normal doğumla dünyaya getirme şansınızı arttırır ancak dediğim gibi son yıllarda ters olan bebekler yüksek oranda sezaryen ile doğurtulmaktadır, normal doğum çok nadir uygulanmaktadır.


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"