BEBEK SEZARYENDE BİR ZARAR GÖRÜR MÜ?

Ben ilk dogumumu sezaryan ile yaptım, 12 yıl oldu. Şimdi 31 haftalık hamileyim ve bebek ters duruyormuş bu durum sezaryanla doğum yapmama neden olurmuş. Ben bu durumda bebek her hangi bir zarar görürmü çok merak ediyorum.
---

Öncelikle şunu belirteyim ki bebeğiniz ters (makat) pozisyonda olmasa da daha önce sezaryen olduğunuz için yine büyük ihtimalle sezaryen olmanız gerekecekti. Bu konu hakkında ayrıntılı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Ters (makat geliş) olan bebeklerin normal doğurtulmaları sezaryen ile doğurtulmalarına göre genellikle daha risklidir bu nedenle genellikle sezaryen ile doğurtulurlar. Bazı durumlarda ters bebeklerin normal doğurtuldukları da olur. Ancak sizinki gibi hem daha önceden sezaryen ameliyatı geçirmiş hem bebeği ters olan bir bayanın doğumunun normal vjinal yolla yapılması ülkemizde neredeyse hiç uygulanmayan bir durumdur, çünkü bu durumda normal doğum sırasında annenin ve bebeğin zarar görme ihtimali sezaryene göre daha yüksektir.
Ters (makat) bebek ile ilgili linkler:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2012/02/bebegin-ters-durmasi-makat-gelis-video.html
http://www.jinekolojivegebelik.com/2007/09/makat-geli-bebein-ters-durmasi.html



Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"