DOKTORUM BEBEĞİN KİLOSUNUN GERİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ

28 haftalık hamile iken bebek 1076 gr idi ve doktorum 1,5 hafta geri olduğunu söyledi.
Ben 2 hafta diyet yapmıştım ve diyetisyenin verdiği diyet sert bir diyetti.
Şeker yüklemesinde şekerim ilk saat 202 , 2. saat ise 165 çıkmıştı
Ancak açlık ve tokluk değerleri normal gidiyor bu seferde bebek ufak kaldığı için proteini arttırdık 1 hafta sonra kontrole gidicem.
Şu an 29. haftayım.

Ancak internette olması gereken kilo 1000 gr yazıyordu.
Kafam çok karıştı açıkçası , beyaz  olan hiç bişey yemiyorum ,doktorum en fazla 2500 gr doğar dedi
Bunu düzeltmemin bir yolu varmıdır acaba ? Sol tarafıma yatıyorum evde olduğum zamanlarda.

Bu ikinci hamileliğim ilk kızımda da şeker problemi sadece yüklemede vardı ancak  kısa bir süre sonra diyet yaptırmaktan vazgeçtiler
İlk kızım 3,500 gr doğdu.
Bana tavsiyeleriniz var mıdır?
---

28. haftada bebeğin 1000 gram civarı olması normal kabul edilir. (Tablo için tıklayın) Ancak doktorunuz belki bazı ölçümlere bakarak bebeğin düşük kiloda doğabileceğini söylemiştir. Sol tarafınıza yatmanız mantıklı bir tedbir. Glukoz değerleriniz yüksek çıktığı için şekerli ve karbonhidratlı gıdaları mecburen kısıtlıyorsunuz ancak buna rağmen hamilelikte sağlıklı beslenme kurallarına özen gösterebilirsiniz. Söylediğiniz gibi proteinli ve şeker içermeyen diğer gıdaların şeker yüksekliğiniz açısından bir zararı olmaz. Gebelikte sağlıklı beslenme kuralları hakkında çok detaylı yazılarımı buraya tıklayarak okuyabilirsiniz. Buradaki beslenme kurallarına dikkat ederseniz bebeğiniz çok yüksek kiloda doğmasa bile en azından daha sağlıklı gıdalarla beslenmesini sağlamış olursunuz. Bebeğin kilosunun geri olması onun mutlaka sağlıksız dünyaya geleceği anlamına gelmez. Bebeğinizin bundan sonraki kilo takiplerine bakmak gerekir. Her bebek 3500 veya 4000 gram doğacak diye bir kural yoktu önemli olan normalin alt sınırlarında bile olsa normal sınırlarda bir kilo ile dünyaya gelmesidir. Örneğin anne çok minyon ve zayıf bir fiziğe sahipse bebek de düşük kiloda olabilir ancak bu bebeğin sağlıksız olduğunu göstermez, bebek annesi gibi yapısal olarak küçüktür.


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"