HAMİLELİKTE BACAKLARDA KASILMA

Ben 21 yaşında 38 haftalık hamileyim. Mısır Kahireden yazıyorum. Burada doktorumuz var ama nede olsa kendi dilini bilen doktor kadar anlaşamıyoruz.. Devamlı kasık ağrılarım oluyor ve bu aralarda hiç yaşamadığım bu aralar olan bacaklarımın tam arasında vajinaya yakın yerde kasılma oluyor hangi tarafa vuruyorsa o bacağım kasılıp kalıyor. Birde 4 gündür ishal var sancı bir yandan doktora gitmek istemedik ilaç kullanımını tercih etmiyoruz.. İshalle beraber kasılmalarım artıyor gibi sizce bunlar önemlimi neden oluyor anlayamıyorum.
---

Hamileliğin son haftalarındasınız, bu son ayda kasık ağrıları artabilir ve bahsettiğiniz şekilde bacaklarda kasılmalar ve kramplar da olabilir. Ancak yine de muayene olmanız gerekir. 38. haftalık bir hamilenin zaten hiçbir şikayeti olmasa bile haftada bir muayene olması gerekir doğuma kadar. Bahsettiğiniz şikayetler muhtemelen ishalle ilgili değil ancak yine de muayene sonucunda netleşecektir. Bahettiğiniz şikayetler ile ilgili ayruntılı bilgileri aşağıdaki linklerde bulabilrisiniz:

- Gebelikte bacaklarda kasılma ve  kramplar:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2007/09/bacak-kramplari.html
- Gebelikte kasık ağrısı:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2008/03/gebelikte-karin-arisi-ve-kasik-arisi.html
- Gebelikte ishal:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2011/01/gebelikte-ishal-ve-dizanteri.html


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"