HAMİLELİKTE YÜZÜSTÜ DÜŞMEK, KARINA DARBE ALMAK

Hamileliğimin 18. haftasındayım ve bu sabah yürüyüş yaparken yüz üstü düştüm. Önce diz ve ellerimin üzerine düştüğüm için karnıma sert bir darbe almadım, ancak düşme esnasında bebeğe bir zarar gelip gelmeme ihtimalini merak ediyorum?
---

Gebelikte yüzüstü düşmek (veya yüzüstü yatmak) karın içerisinde rahime doğru bir baskı oluşturacağı için sakıncalı sonuçlara neden olabilir. Bu nedenle hamilelikte koşu ve yürüyüş yapılan yolların düzgün, pürüzsüz seçilmesini öneririz, hatta düşme riskini aza indirmek için koşunun hafif tempoda olmasını veya sadece tempolu yürüyüş yapılmasını öneririz.
Siz esas olarak elinizin ve dizinizin üzerine düştüğünüz için aslında karnınıza direk bir darbe almamışsınız, bu nedenle bu düşmenin gebeliğinizi etkileme ihtimali çok düşük. Ancak yine de gebelikte her düşme veya travma durumunda mutlaka doktor kontrolüne acilen başvurmak gerekir. Bu nedenle en kısa zamanda acilen doktora başvurmanızı öneririm. Gebelikte karın travması hakkında detaylı bilgilere buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Gebelikte yürüyüş hakkında detaylı bilgi:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2011/05/gebelikte-hamilelikte-yuruyus.html


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"