KAN UYUŞMAZLIĞI İĞNESİ YAPILMADI, SORUN OLUR MU?

Kan uyuşmazlığı iğnesi yapılmadı bebeğim ve ben sorun yaşar mıyız?
Kan uyuşmazlığımız var ilk bebeğimin kan grubu  A(-) dendi ve ikimizede iğne yapılmadı fakat bebeğim 15 aylıkken yapılan testte A(+) çıktı. Şu an ikinci hamileliğimin 7. ayındayım herhanği bir sorun yaşarmıyım? ilk bebeğim ilerde sağlık sorunu yaşar mı ?
---

Kan uyuşmazlığı iğneleri anneleri korumak için yapılmıyor o nedenle siz hiçbir halükarda sorun yaşamazsınız. Kan uyuşmazlığı iğneleri ilk bebekten sonraki bebekleri korumak için yapılır o nedenle ilk bebek etkilenmez, ileride bir sorun yaşamaz. Bu konu hakkında detaylı yazıyı buraya tıklayarak okuyabilirsiniz. Ancak ilk hamileliğinizde iğne yapılmaması ikinci bebeğinizi risk altına sokar. Eğer ikinci yani şu an hamile olduğunuz bebeğinizin kan grubu Rh pozitif ise ve siz ilk gebelikte sensitize olmuşsanız bebeğin bu durumdan etkilenme riski vardır. Bunu anlamak için indirekt coombs testi denilen testi uyguluyoruz gebelere. Bu test hakkında doktorunuzla görüşebilirsiniz. İkinci bebeğinizin kan grubunu doğumdan sonra öğrendiğinizde Rh negatif çıkarsa zaten etkilenmediğinden emin olmuş olursunuz. İndirekt coombs testi hakkında detaylı yazımı buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"