MULTİVİTAMİN KULLANIYORUM VE HAMİLELİK PLANLIYORUM


Diyet yaptığım için yaklaşık 3 aydır mu... (probiotic multivitamin) kullanıyorum. Eşimle temmuz ayından itibaren bebek sahibi olma denemelerine başlamayı düşünüyoruz. Bu yüzden doktorumun daha önceden tavsiye ettiği folik asitten günde 1 tane kullanmaya başlamayı düşünüyorum. Vitamin takviyesi kullandığım için beraber alınmasının bir sakıncası olabilir mi?
---

Multivitamin ilaçlarla beraber folik asit vitamini alınmasının bir zararı olmaz. Ancak kullandığınız multivitaminin içerisinde de folik asit varsa, gebelik için alacağınız folik asitle beraber doz aşırı olabilir ve bunun belki zararları olabilir (bu konuda çok net bilgiler yok.) Yani gebelik için doktorunuzun önerdiği dozdan fazla folik asit almamalısınız. Gebelikte folik asit kullanımı hakkında detaylı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Ayrıca gebelik için olmayan multivitamin ilaçlarında bazı vitaminler fazla dozda olabileceği için (örneğin A vit.) gebelikte kesinlikle kullanımazlar, bu konuda dikkatli olmalısınız.

Diğer bir konu da diyet yapmak hakkında: Hamilelik sırasında çok zorunlu şartlar dışında diyet yapılması ve diyetle ilgili ürünler kullanılması önerilmez. Bu nedenle diyet ve kilo ile ilgili planlarınızı mutlaka hamilelikten önce tamamlamanızı ve hamileliğe ideal bir kilo ile başlamanızı öneririm. Hamileliğe ideal bir kiloda başlamak ve ideal sınırlarda kilo alarak doğuma kadar ilerlemek önemlidir. Bu konuda aşağıda linklerini verdiğim iki yazıyı çok tavsiye ederim:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2010/12/gebelikte-kilo-alimi.html
http://www.jinekolojivegebelik.com/2011/04/hamilelikte-gebelikte-nasil.html



Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"