YUMURTALIKLARIM ÇIKACAK GİBİ OLUYOR

Ben idrarımı yaparken acı hissediyorum sanki yumurtalıklarım çıkacak gibi oluyor. Doktora gittim yumurtalık kistin patlamış dedi. Bana doktor bilgi vermedi bu benim için zarar teşkil ediyor mu.. İlaç verdi m... diye bu ilaç kullanmamla iyileşir mi?
---

Öncelikle şunu belirteyim ki web sitemde hiçbir ilaç ismi vermiyorum evya ilaç önermiyorum. Hastaların kullandıkları veya doktorunuzun verdiği ilaçlar, tedaviler hakkında yorum yapmıyorum. Bu konular hakkında merak ettiklerinizi doktorunuza sormalısınız. Verdiği ilacın ne şekilde bir fayda göstereceğini veya ilacı hangi maksatla verdiğini doktorunuza sorabilirsiniz.

Yumurtalık kistinin patlaması veya yırtılması yani tıp dilinde over kist rüptürü denilen durum kadın hastalıklarında sık rastlanan bir durumdur. Çoğu zaman bu yırtılma fazla bir kanamaya neden olmaz ve kendiliğinden takip sonrasında iyileşir. Ancak bazı hastalarda yırtılma ciddi iç kanamaya neden olur ve acilen ameliyat gerekebilir. Sanırım sizde böyle bir durum olmadığı için doktorunuz ameliyata gerek görmeden sadece ilaçla takip önerdi ancak muayene ve ultrasonunuzu görmediğim için emin olamam.

Yumurtalık kisti yırtılması hakkında daha önce yazdığım yazıya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Riskleri, belirtileri ve tedavisi hakkında ayrıntılı bilgi bu yazıda mevcut. Burada belirtilen şikayetleri hala yaşıyorsanız tekrar doktora başvurmanızı öneririm.


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"