EVDE GEBELİK (HAMİLELİK) TESTİ

Evde gebelik testi yani idrarla yapılan hamilelik testini ne zaman yapmalıyım? Adetime 3 gün kaldı ve göğüslerim çok şiş hale geldi. Evde test yapsam çıkarmı?
---

İdrarda gebelik (hamilelik) testi hastanelerde de yapılmaktadır ancak hastalar isterlerse eczanelerden satın alarak evde kendi kendilerine de uygulayabilirler. Evde gebelik testi yapılması basittir, bu konuda ayrıntılı açıklamaya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Evde gebelik testi yaparken aşırı miktarda idrar damlatmamaya ve damlattıktan sonra en az 5 dakika beklemeye dikkat etmek gerekir.

Evde veya hatanede yapılan idrarda hamilelik testleri içimn en uygun zaman adet gecikmesi yaşanmasından sonraki günlerdir. Adet gecikmesi olmadan önce yani daha adet zamanı gelmeden önce idrarda gebelik testi yapılması önerilmez çünkü sonuç güvenilir olmaz.

Gebelik testleri hakkında ayrıntılı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2007/09/gebelik-testleri.html

Göğüslerin şişmesi ve dolgunlaşması gebelik belirtilerinden birisidir ancak kesin gebelik olduğunu göstermez, normalde adet zamanı yaklaştığında da sık görülen bir belirtidir zaten.


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"