GEBELİK (HAMİLELİK) HESAPLAMA CETVELİ

Doktorum gebelik hesaplama cetveline göre hamilelik haftamı hesapladı ve 22 haftalık olduğumu söyledi. Benim internetten gebelik hesaplama cetvelleri ile hesaplamama göre 3 gün fark çıkıyor ve zaten ultrasona göre de bir hafta farklı çıktı yani 21 hafta. Bebeğim küçük mü? Gebelik hesaplama cetvelleri neden farklı sonuç gösteriyor.
---

Elde kullanılan yuvarlak kağıt cetveller arasında 2-3 gün fark çıkması normaldir ve bu önemli değildir. İnternette bulunan ve son adet tarihine göre hesaplama yapan cetveller de hesaplama programındaki bazı farklardan dolayı bir kaç gün farklı sonuç çıkarabiliyorlar. Bu farklar önemli değildir, gebelikle ilgili önemli değişikliğe neden olmaz.

Bu sitedeki GEBELİK HESAPLAMA CETVELİNE buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Son adet tarihinizi otomatik hesaplama cetvelindeki alana girerek kaç haftalık hamile olduğunuzu ve tahmini doğum tarihinizi hesaplayabilirsiniz.

Tüp bebek tedavisi görenler için gebelik haftası hesaplama cetveli:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2012/06/tup-bebekte-gebelik-hamilelik-haftasi.html

Utrasondaki fark konusunda yorum yapamam, bu konuda ancak bebeğin ultrason değerlendirmesini yapan doktorlar yorum yapabilir.


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"