HAMİLELİK ÖNCESİ FOLİK ASİT KULLANIMI

Gebelik düşündüğüm için iki aydır folik asit kullanıyorum. Ancak tatile gideceğim için adet geciktirici kullanmam gerekti. İkisini birlikte kullanmam sakıncalı olur mu? Adet geciktiriciyi kullanırken folik asidi kesmeli miyim? adet geciktiriciyi kestikten sonra bir süre daha korunmalı mıyım?
---

Adet geciktirici ilaçlarla veya doğum kontrol hapları ile birlikte folik asit kullanılabilir, bu ilaçlar arasında etkileşme olmaz. Ancak adet geciktirici ilaçlar ve doğum kontrol hapları asla doktor muayenesi olmadan kullanılmamalıdır. Folik asiti hiç kesmeden gebe kalana kadar ve gebeliğin 3. ayı bitene kadar kullanmalısınız. Hamilelikte folik asit nasıl ve ne kadar kullanılmalı konularında ayrıntılı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilrisiniz.

Adet geciktirici ilaçları kullanmayı bıraktıktan sonra korunmaya gerek yoktur, hiç korunmadan ara vermeden hamile kalınabilir. Ancak hamile iken bu ilaçlar bilmeden kullanılırsa zararlı olur.

Aşağıda linkini verdiğim "hamileliğe hazırlık" ismi yazıyı okumanızı öneririm:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2011/05/gebelige-hamilelige-hazirlik.html


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"