İLK AY GEBELİK (HAMİLELİK) BELİRTİLERİ

Hamileliğimin ilk ayındayım ve hiçbir belirtim yok, muayeneye gittiğim dr 5 haftalık olduğunu söyledi bebeğin. İlk ayda belirti olmaması bebeğin sağlıksız olduğunu mu gösterir? Ne gibi belirtiler ve şikayetler olur? Gebeliğin ilk ayında bulantı kusma gibi belirtiler yaşıyor herkes ancak bende yok.
---

Hamileliğin ilk ayında genellikle belirtiler başlar yani belirtileri 5. - 6. gebelik haftalarında başlar sıklıkla. Bunlar bulantı, iştahsızlık, göğüslerde hassasiyet, dolgunluk, gibi belirtilerdir. Kasık ağrısı, karın ağrısı, bel ağrısı gibi belirti ve şikayetler genellikle ilk aydan sonra daha ileri aylarda meydana gelir. Ancak her hamilelikte ilk aydan belirtiler başlamaz. Bazılarında ikinci aydan sonra bulantı, iştahsızlık, yiyeceklerden tiksinme gibi belirtiler meydana gelir.

İlk ayda veya sonraki aylarda gebelik belirtilerinin çok olması veya az olması veya hiç olmaması bebeğin sağlığının iyi veya kötü olduğunu göstermez. 

Gebelik belirtileri hakkında ayrıntılı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilrisiniz:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2007/09/gebelik-belirtileri.html
Gebeliğin ilk belirtileri:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2011/05/gebeligin-hamileligin-ilk-belirtileri.html


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"