TÜP BEBEK AŞAMALARI 1 - İLK MUAYENE VE DEĞERLENDİRME

TÜP BEBEK TEDAVİSİNE BAŞLARKEN İLK MUAYENE VE ÇİFTİN DEĞERLENDİRİLMESİ
Bu aşamada kadın ve erkek muayene edilir, bu güne kadarki hikayeleri, geçirdikleri tedavi aşamaları, varsa gebelik ve doğum sonuçları v.b detaylı olarak not edilir. Daha önce yapılan bütün tetkikler ve varsa tedavi raporları incelenir. Gerek duyulursa bazı tetkikler yeniden yapılır. Erkek için spermiogram (sperm testi) yeniden yapılabilir. Bu nedenle erkeğin ilk muayeneye gitmeden önce 3 gün ilişkiye girmemiş (boşalmamış) olması gerekir.

Normal gebeliklerden önce rutin yapılması gereken tahliller tüp bebek için de geçerlidir, bunlar yapılır. (tam kan  sayımı, kan grubu, tsh, hepatit tahlilleri, torch...) Anne dayına ultrason incelemesi yapılır ve gerekirse rahim filmi (hsg) tekrar çekilir.

Eski ve yeni bütün tahlillerin sonucu ve muayene sonucuna göre tüp bebek tedavisi planlanır. Hangi tüp bebek yöntemi (IVF, ICSI) ve hangi protokol uygulanacak karar verilir. Daha sonraki aşamada yer alan baskılama tedavisi ve yumurta oluşturma tedavisi hakkında ve tüp bebek tedavisi ile ilgili merak edilen her konuda bilgiler verilir. Sonraki tedaviye başlanacak gün kararlaştırılarak randevu verilir.

İlk muayene görüşmesine giderken o güne kadar yapılan bütün kısırlık ile ilgili tahliler, film sonuçları, varsa ameliyat raporları v.b götürülmelidir.

İlgili Konular:
- Tüp Bebek Aşamaları


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"