DOĞUM KONTROL HAPI KULLANIRKEN HAMİLE KALMA RİSKİ

Ben yaklaşık 4 hafta önce kız arkadaşımla 10 günlük bir tatile çıktım (Amerika'dan geldi). Kız arkadaşım 6 aydır doğum kontrol hapı kullanıyor. Ve kullandığı hap Junel FE 1/20. Kız arkadaşımla ilişkiye girdim ve günde 2-3 kez içine boşaldım bu süre zarfında. Ve ayrıca tatil esnasında da hap almaya devam etti. Aldığı hapları kesinlikle 4 saatten fazla geciktirmedi. Şimdi ise 8,9,10'unda olması gereken normal adetini görmedi hala. Acaba gebe kalmış olabilir mi? Veya strese bağlı olarak ya da şu anda geçirmekte olduğu ağır grip hastalığı yüzünden adetinde gecikme olmuş olabilir mi?
---

Her iki ihtimal de olabilir. Aşırı stres, aşırı yorulma, aşırı egzersiz, ağır enfeksiyonlar vb. adet gecikmesine neden olabilir.
Doğum kontrol hapı kullanırken unutma olmamasına rağmen ve çok düzenli kullanılmasına rağmen yine de çok düşük ihtimalle hamilelik meydana gelebilir. Bu nedenle adet gecikmesi yaşandığında tedbiri elden bırakmamak gerekir.
Tedbir olarak öncelikle idrarda gebelik testi yapabilirsiniz. Testte gebelik çıkmazsa bir kaç gün daha beklersiniz ve hala adet kanaması başlamazsa doktora kanda gebelik testi için başvurabilirsiniz.

İdrarda gebelik testi nasıl yapılır:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2012/01/gebelik-hamilelik-testi-nasil-yapilir.html

Doğum kontrol hapı kullanırken hamile kalmak:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2011/01/dogum-kontrol-hapi-kulanirken-hamile.html


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"