HAMİLE KALMA RİSKİNİN OLMADIĞI (AZ OLDUĞU) DÖNEM

Genellikle korunmadan veya korunmayı unutarak ilişkiye giriyoruz eşimle ve kazayla gebe kalmak istemiyorum. Daha önce bu nedenle istemeden hamile kaldığım için kürtaj oldum . Hangi günlerde cinsel ilişkiye girersek hamile kalma şansı az olur veya hamilelik olmaz? Yani hamilelik riskinin az olduğu günler nelerdir?
---

Şu günlerde ilişkiye girerseniz gebe kalma riskiniz sıfırdır diye bir iddiada hiçbir zaman bulunamayız hastalarımıza. Adet kanaması başlamadan bir hafta öncesi ile kanama başladıktan bir hafta sonrası arasındaki günler hamile kalma riskinin en düşük olduğu günlerdir ancak risk sıfırdır diyemeyiz. Adet kanaması (regl) olan dönemde risk nispeten en azdır. Bazen başka kanamaları hastalar adet kanaması sanabilir ve bu günlerde ilişkiye girerek hamile kalabilirler, veya başka nedenlerle istenmeyen gebelikler oluşabilir bu nedenle korunmadan ilişkiye girilen her dönemde, her günde çok az da olsa risk vardır deriz hastalarımıza.

Hamilelik nasıl oluşur:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2012/01/hamilelik-gebelik-nasil-olusur.html
Korunma yöntemleri:
http://www.jinekolojivegebelik.com/p/dogum-kontrolu.html


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"