HAMİLE KALMAK İSTİYORUM AMA KALAMIYORUM

Ben 24 yaşımdayım ve 6 ay önce evlendim. Evlendikten sonra hiç korunmadık ve hiç gebe kalamadım. Hiçbir hastalığımız yok, ailemizde kısırlık yok. Doktorum daha erken biraz daha zaman ver kendine dedi. Kısırlık tahlilleri yaptırmaya gerek var mı? Ne normal gebelik ne düşük hiçbirşey olmadı, altı aydır hamile kalmak istediğim halde hamile kalamıyorum.
---

Biz hamilelik planlayan çiftlere yani bebek isteyen çiftlere 12 ay süre veririz. Bu evlendikten itibaren 12 ay değil, korunmayı bıraktıktan itibaren 12 ay'dır. Yani çift 12 ay boyunca korunmadan düzenli cinsel ilişkiye girerse ve buna rağmen gebelik oluşmazsa o zaman hamile kalamama probleminden söz edebiliriz. 12 aydan önce böyle bir problemden söz edemeyiz çünkü aylar geçtikte gebelik şansı artar ve 12 ayda bile korunmayan çiftlerin ancak %85'i gebe kalabilir, bu oran üç ayda veya altı ayda çok daha düşüktür. 12 ay sonrasında gebe kalınmazsa kısırlık tahlilleri yapılır ve neden araştırılır, buna göre gerekirse tedavi başlanır.

Hamile kalmak isteyen çiftler için faydalı birçok öneri aşağıda linki verilen yazılarda mevcuttur:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2000/01/gebelik-istiyorum-hamile-kalmak.html
http://www.jinekolojivegebelik.com/2011/02/hamile-gebe-kalmayi-kolaylastirmak.html
http://www.jinekolojivegebelik.com/2007/12/adetin-kanc-gnlerinde-gebe-kalmam-daha.html
http://www.jinekolojivegebelik.com/2011/02/hamile-gebe-kalmayi-engelleyen.html


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"