HAMİLE KALMAK İSTİYORUM NASIL BESLENMEM LAZIM?

2 çocuğum var ve 3 yıldır korunuyoruz. Daha önceki gebeliklerimde korunmayı bıraktıktan 2 ay sonra hemen hamile kaldım ama şu an 5 aydır korunmadığım halde gebe kalamadım. Acaba yaşımın ilerlemesindenmidir, yaşım 35 oldu. Daha çabuk hamile kalmak için nasıl beslenmeliyim, neler yemeliyim. Veya hamileliği hızlandırmak için başka ne tür önerileriniz olabilir. Bir an önce gebe kalmak istiyorum.
---

Öncelikle şunu belirtmek isterimki önceki iki çocuğunuza korunmadan iki ay ilişkiye girmekle hemen hamile kalmanız büyük bir tesadüf olmuş. Çünkü çiftlerin çok az bir kısmı iki ayda gebelik elde edebilir. Bebek istemi olan çiftlerin korunmahyı bıraktıktan sonra 3 ay sonunda yaklaşık %57'sinde gebelik oluşur. 6 ay sonunda %72'sinde gebelik oluşur. 1 yıl sonunda %85'inde gebelik oluşur.

Yaşın ilerlemesi ile yumurtalık kapasitesi (over rezervi) azalır ve bu da gebelik oluşma zamanında gecikmeye neden olabilir. Yumurtalık kapasitesi azalması özellikle 35 yalından sonra daha fazla hızlandığı için bir kadın doğum uzmanına muayene olmanız ve muayene, tahlil sonucundaki önerilere göre gebelik denemelerine devam etmeniz çok uygun olacaktır.

Beslenme ve yieycek, içecek benzeri konularda bir öneri verilmez gebelik isteyen çiftlere çünkü bir faydası olmaz. Hamile kalmayı kolaylaştıran bir yiyecek veya içecek, beslenme türü yoktur. Ancak sigara ve alkol gibi zararlı maddelerden kaçınmak, fazla kilolu olmamak, fazla kilo varsa zayıflamak gibi öneriler yeterlidir. Aşırı kilo gebe kalmayı zorlaştırır.

Gebe kalmayı planlayanalr için faydalı linkler:
http://www.jinekolojivegebelik.com/2000/01/gebelik-istiyorum-hamile-kalmak.html
http://www.jinekolojivegebelik.com/2011/02/hamile-gebe-kalmayi-kolaylastirmak.html
http://www.jinekolojivegebelik.com/2007/12/adetin-kanc-gnlerinde-gebe-kalmam-daha.html
http://www.jinekolojivegebelik.com/2011/02/hamile-gebe-kalmayi-engelleyen.html


Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"