HAMİLELİK (GEBELİK) SÜRECİ

Hamilelik sürecinde yapılması gerekenler ve testler, tahliller hakkında bilgi verebilirmisiniz. Bir de hamilelik sürecinde beslenme ve cinsellik nasıl olmalı? Benim daha ilk gebeliğim olduğu için hiçbir bilgim yok, evde yaptığım testte gebelik çıktı ve bir kaç gün sonra doktora gideceğim.
---

Anne adayları gebe olduklarını öğrenir öğrenmez vakit kaybetmeden doktora başvurmalıdır, gebelik ile ilgili yapılması gereken tahliller ve muayane, ultrason yapılır. Bu tahliller hem annenin hem bebeğin sağlığı için önemlidir. Gebelik sürecinde yapılan testler ve tahliller ayrı bir yazıda detaylı olarak anlatılmıştır, buraya tıkayarak ulaşabilirsiniz.

Hamilelikte gebe olduğunuz düşüncesi ile aşırı yemek yemekten kaçınmalısınız, herşey normal ölçülerde olmalı. Aşırı olmadığı sürece hamileler her tür yiyecek ve içecek tüketebilirler. Sigara ve alkollü içecekler kesinlikle yasaktır! Gebelik sürecinde doğru ve dengeli beslenme, bu sayede normal miktarda kilo alma önemlidir. Ayrıntılı bilgi için link:

Hamilelik sürecinde ve lohusalıkta cinsellik (cinsel ilişki) konusu ayrı bir yazıda detaylı açıklanmıştır, link:

Hamilelik süreci ile ilgili daha fazla bilgi için faydalı linkler:
Hamileler için başlıca bilgiler:
Gebelik haftanızı hesaplayın:
Hafta hafta hamileliğiniz:



Bu sitedeki yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz: Yasal uyarı



UYARI: Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır.
Yazıların her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz. devamı >>

"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda 1 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çok tıklanan, en geniş içerikli site"